ინგრედიენტები:
ხორბალი 1 კგ
ქიშმიში 150-200 გ
თაფლი 3/4 ჩაის ჭიქა
შაქარი - გემოვნებით
დაჭრილი ნიგოზი 200 გ
მარილი
ვანილი
ხორბალი დავალბოთ რამდენიმე საათით, გადავწუროთ, დავასხათ იმდენი წყალი, რომ 2 თითზე ადგეს და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე. როცა თითქმის მზად იქნება და წყალსაც შეიშრობს, გადმოვდგათ, შევფუთოთ და დავტოვოთ ასე სითბოში.
ცეცხლიდან გადმოდგმის შემდეგ, თუ წყალი კიდევ აქვს, უნდა გადავწუროთ, დავამატოთ დარჩენილი ინგრედიენტები და კარგად ავურიოთ.
ზოგი წანდილს თეთრი ბლის მურაბას ან გარგრის ჩირსაც ამატებს.
- მთავარი
- ჩვენ შესახებ
- ეკლესია
- ქრისტიანული ცხოვრება
- რწმენა
- წმინდანები
- სხვადასხვა
- ახალი ამბები
- დიასახლისის გვერდი
- სწავლებანი
- ერისკაცობიდან მღვდლობამდე
- ქრისტიანული საიდუმლო
- ქრისტიანული სიმბოლიკა
- ცოდვა
- ისტორია
- ანგელოზები
- ამბიონი
- კითხვა-პასუხი
- ეს უნდა ვიცოდეთ
- ცრუ მოძღვრებები
- სხვა რელიგიები
- სხვადასხვა
- მკითხველის გვერდი
- ეპისტოლენი, ქადაგებები
- ნამდვილი ამბები
- სასწაულები
- წაუკითხეთ პატარებს
- ჩემი სოფელი
- ქართული გვარები
- ქართული ანბანი
- რელიგიურ-ფილოსოფიური ლექსიკონი
- წმინდა წერილი
- წიგნები
- ლოცვანი